Iordania. 29 septembrie 2011. Organizatia Internationala pentru Standardizare a premiat Royal Jordanian Cargo (RJ) cu certificarea ISO 9001:2008 a sistemului de management al calitatii pentru furnizarea de servicii si vanzare de marfuri.

Vicepresedintele RJ Cargo, Muath Majali, a declarat: “Este pentru prima data cand RJ Cargo obtine aceasta certificare ISO 9001, care expira in septembrie 2014 si pe care o vom reinnoi la fiecare trei ani. Acest certificat va avea in mod clar un impact pozitiv asupra performatei noastre.”

El a adaugat ca o echipa tehnica acreditata de auditori aparinand organismului elvetian SGS a efectuat un audit cuprinzator asupra tuturor departamentelor de vanzari si alte servicii legate de marfuri, unde au fost implementate toate cerintele si procedurile ISO.

Majali a spus ca ISO 9001:2008 specifica cerintele necesare implementarii unui sistem de management al calitatii cu ajutorul caruia o organizatie isi poate demonstra abilitatea de a furniza constant produse care indeplinesc cerintele clientilor si pe cele legale in vigoare.

ISO 9001 mai vizeaza si cresterea satisfactiei clientilor printr-o performanta profesionista care include procese de imbunatatire continua a sistemului si garantarea indeplinirii cerintelor clientilor.

“Clientii nu numai ca sunt satisfacuti, ci asteptarile lor sunt chiar depasite si ei primesc o valoare exceptionala,” a adaugat Majali.

In timpul auditului care a durat trei zile, auditorii au fost satisfacuti ca toate cerintele necesare obtinerii certificatului au fost indeplinite si ca policile calitatii au fost comunicate si intelese in cadrul departamentului de marfuri. In plus, au fost fixate obiective anuale privind calitatea, a fost masurat feedback-ul si plangerile de la clienti, iar procedurile si procesele au fost documentate si implementate, iar procesele externalizate au fost urmarite.

Potrivit lui Majali, certificatul este o recunoastere internationala a eficientei RJ in a oferi servicii de transport de marfuri companiilor logistice prin intermediul depozitului de 17000 m² al liniei aeriene si a biroului de vanzare de marfuri din centrul capitalei Amman.

Majali a dat asigurari ca sectia de control al calitatii marfurilor efectueaza periodic audituri interne in toate unitatile sale pentru a corecta orice neconformitati; de asemenea, sunt luate masuri preventive pentru a preintampina orice potentiale probleme.

Certificarea mai reprezinta si un instrument de marketing care ajuta la cresterea increderii clientilor si expeditorilor in operatiunile si serviciile RJ Cargo, ca si o atestare a eforturilor depuse si profesionalismului dovedit de toti angajatii in acest sector important, care vine in completarea celui de transport de pasageri.

Implementarea unui sitem de management al calitatii motiveaza personalul prin definirea rolurilor cheie si a responsabilitatilor. Eficienta si productivitatea imbunatatite lucreaza impreuna pentru reducerea costurilor, in timp ce deficientele serviciilor sunt scoase in evidenta. Plecand de aici, serviciile se imbunatatesc, rezultand mai putine pierderi si mai putine plangeri. Clientii vor observa, astfel, ca nevoile lor sunt indeplinite constant, la timp si la nivelul standardelor, ceea ce pune intreaga imagine a liniei aeriene intr-o lumina pozitiva.

Majali a mai declarat ca RJ are in plan deschiderea unor noi rute cargo spre Viena, Kabul si Delhi pentru a transporta produse iordaniene si a aduce produse de import. Aceasta miscare are legatura cu dezvoltarea relatiilor economice intre Iordania, Europa de Est si subcontinentul indian. Vor fi studiate si noi destinatii cargo din Africa de Est.

Sectorul de transport aerian oferit de RJ joaca un rol important in economia regatului si in sprijinirea investitiilor si a afacerilor. Printre altele, sunt transportate fructe si legume proaspete, confectii si produse farmaceutice, animale vii, corespondenta si colete.

Royal Jordanian are doua avioane Airbus A310 dedicate transportului de marfuri, fiecare cu o capacitate de 38 de tone. RJ transporta marfuri si in cala avionului sau de pasageri, acoperind 59 de destinatii de pe patru continente. Royal Jordanian are deplasari frecvente in Dubai, Cairo, Khartoum, Maastricht, Algiers, Bagdad, London Heathrow, Larnaca, Atena si Tel Aviv.

In 2009, revista Air Cargo World a premiat Royal Jordanian cu premiul de excelenta al categoriei avioanelor de transport – recunoasterea venind din partea unei reviste mondiale de varf din industria transportatorilor, tinand cont de puncte de referinta ca: serviciul clienti, performanta, valoarea si tehnologia informatiei. Pentru informatii suplimentare, vizitati http://rj-cargo.com.