Directorul general executiv al companiei DuPont subliniaza rolul standardelor ISO

Intr-un interviu exclusiv dat revistei ISO Focus+, doamna Ellen Kullman, director general executiv al companiei DuPont, vorbeste despre rolul standardelor internationale in lumea afacerilor de azi.

Standardele au devenit o parte esentiala a afacerilor cotidiene, acoperind nu doar sfera calitatii ci si a sigurantei ocupationale, a managementului mediului si a altor domenii” a declarat doamna Kullman. Standardele internationale asigura excelenta operationala si standardizarea la nivelul intregii noastre companii, ce desfasoara activitati globale si complexe. Standardele reprezinta, de asemenea, un element cheie al relatiei noastre cu companiile partenere deoarece ele creaza o baza ce permite dezvoltarea increderii reciproce si a intelegerii bazate pe specificatii si parametri de performanta clar definiti.

Doamna Kullman vorbeste totodata si despre modalitatea in care standarde precum ISO 9001 (managementul calitatii) si ISO 14001 (managementului mediului) au ajutat compania DuPont sa-si imbunatateasca procesele atat pentru proprii clienti cat si pentru lantul valoric.

Doamna Kullman subliniaza importanta implicarii in activitatea ISO. “Colaborarea cu alte companii, cu toate partile interesate si cu persoanele inovatoare in cadrul activitatii desfasurate de comitetele tehnice ISO reprezinta doar un exemplu de inovare – nicio organizatie nu poate rezolva aceste aspecte complexe de una singura” a declarat dumneaei.

Editia din martie a revistei ISO Focus+, in cadrul raportului special, celebreaza realizarile, talentul si experienta femeilor in cadrul activitatii de standardizare. De asemenea se prezinta si o prespectiva critica cu privire la activitatea care ramane de facut pentru a se obtine noi reusite.

Editia curenta a revistei prezinta aspecte legate de selectarea femeilor in activitatea de conducere, de la pozitii precum director general a unor organisme nationale de standardizare pana la expert in cadrul comitetelor tehnice. Desi fiecare din acestea are o poveste unica de spus, exista un mesaj comun: diversitatea de sexe imbunatateste si consolideaza o organizatie.

Femeile reprezinta un segment important din personalul secretariatului central ISO (55%) precum si in multe organisme nationale de standardizare. Sute, daca nu chiar mii, dintre acestea au calitatea de expert sau de presedinte in varii comitete tehnice, lucrand asupra unor subiecte ce variaza de la tehnologia informatiei la nanotehnologii.

In fapt diversitatea si egalitatea reprezinta elemente centrale ale standardizarii si sunt esentiale pentru succesul ei. Cu cat mai multe voci sunt auzite in cadrul procesului de dezvoltare al standardelor – fie din partea mediului de afaceri, mediului guvernamental, academic, al consumatorilor sau ONG-urilor – cu atat mai reprezentativ si influent va fi documentul rezultat.

Standardele egalizeaza jocul competitional, oferind fiecarui participant oportunitati similare. Standardele reprezinta, de asemenea, instrumente puternice pentru a disemina cele mai bune practici – incluzand diversitatea de sexe, aspect abordat direct de catre standardul ISO 26000 cu privire la responsabilitatea sociala.

Prin prezentarea povestilor de succes si a modelelor din cadrul lumii standardelor, acesta editie a revistei ISO Focus+ are ca obiectiv sa fie un adevarat catalizator pentru progresele ulterioare, inspirand noi generatii de femei sa se implice in acesta activitate.

In cadrul editiei din martie a revistei gasim si alte articole importante cu titluri precum:

• ISO 50001, economisirea energiei si castigurile generate pentru Bridgestone
• Vocea ta conteaza – implicarea consumatorilor in standardizare
• Interviu cu Datuk Aishah Ahmad – Asociatia auto din Malaezia