Brazilia. 2 septembrie 2011. Compania de Salubrizare din Paraná (Sanepar) a primit, pentru al 14-lea an consecutiv, certificarea ISO 9001, care atesta sistemul de management al calitatii implementat ISO de catre companie. Prima certificare ISO a fost obtinuta in 1997, pentru unitatea de productie Itaqui din Campo Largo. In 2011, auditul a fost efectuat de ABS Quality Evaluations, in zilele de 29, 30 si 31 august.

In scopul certificarii iso9001 sunt analizate procesele din cadrul organizatei care au impact asupra calitatii, punand accentul pe imbunatatirea continua si pe satisfactia clientilor. Pentru a-si mentine certificarea timp de 14 ani, Sanepar si-a implementat un sistem de reglementare, proceduri de functionare standardizate si s-a asigurat asupra calitatii apelor tratate si reziduale.

Sanepar garanteaza pentru calitatea produselor chimice primite si utilizate in toate zonele de productie ale companiei si pentru cea a reactivilor folositi, avand echipamentul de laborator controlat si calibrat in vederea evaluarii conformitatii tuturor produselor. In plus, compania a imbunatatit parteneriatele dintre unitatile sale si a obtinut recunoasterea pietei prin faptul ca ofera garantii asupra produselor si serviciilor furnizate.

In prezent, certificarea iso 9001 implica circa 560 de oameni si acopera mai multe unitati: trei statii de tratare a apei (la Itaqui, la Cafezal si la Tibagi) si sase statii de tratare a deseurilor lichide (la nord, la sud, la Cafezal, la São Lourenço, la Castelo Branco si la Caçadores). Pentru mai multe informatii, vizitati www.sanepar.com.br.