Cursul organizat de Organizatia Internationala pentru Standardizare ofera un program de formare practica, cu implicare activa din partea participantilor, despre comitetul electronic dezvoltat pentru sprijinirea muncii de colaborare intre ISO TCs, SCs si WGs. Cursul despre votarea electronica ofera o introducere la folosirea aplicatiilor de votare ISO, ca si formarea practica aferenta.

Mai sunt explicate si optiunile apartinand procesului de trimitere a documentelor de vot partilor interesate nationale si propunerea unui vot national. Cursul demonstreaza maniera de accesare a rezultatelor finale ale votului si explica procesele ulterioare de sortare a comentariilor. Cursul a fost conceput pentru secretarii ISO TC/SCs si personalul auxiliar, ca si pentru organizatorii de grupuri de lucru.

Pentru a participa la acest curs sunt necesare cunostinte elementare ale principiilor organizatorice pe care se bazeaza lucrarile tehnice ISO, ca si o oarecare experienta de lucru in comitetele ISO. Participantii trebuie sa inteleaga bine limba engleza.

Cursul vizeaza dezvoltarea abilitatilor prin care participantii:
• Sa inteleaga trasaturile de baza ale sistemului de management al documentelor Livelink
• Sa inteleaga mediul electronic dezvoltat pentru munca in comitetele ISO, inclusic noul e-Comitet ISO dedicat lucrului cotidian la standardizare
• Sa administreze un comitet electronic in termenii de distribuire de documente si de vot electronic pentru persoanele care indeplinesc rolul de secretar ISO TC/SC, organizator de WG sau personal auxiliar
• Sa inteleaga principile inregistrarii ca utilizaror folosind Anuarul global ISO
• Sa foloseasca aplicatiile de vot electronic ISO si sa fie capabili sa organizeze sedinte de vot in comitet
• Sa foloseasca ISO Project Portal, dand acces la toate stadiile programelor de lucru ale comitetelor ISO
• Sa foloseasca interfata de inscriere, oferind o metoda structurata pentru inscrierea fisierelor de catre secretarii comitetului si personalul auxiliar ISO/CS
• Sa foloseasca sistemul de notificare asupra evenimentelor pentru a informa prin email utilizatorii despre schimbarile aparute la nivelul diferitelor aplicatii ISO, de pilda schimbari in comitete etc.

Durata: Doua zile
Nota: Mai multe informatii despre serverul ISOTC pot fi gasite la adresele : www.iso.org/e-guides (folder : ISOTC server and Livelink) si: www.iso.org/e-balloting (sursa: Dezvoltarea talentului / Catalog de asistenta ISO)