Serviciile de testare microbiologica a apei ale laboratorului Exova primesc acreditarea ISO 17025 de la UKAS

11 octombrie 2011. Laboratorul recent deschis de Exova in Hillington, Glasgow, a obtinut acreditarea ISO/IEC 17025 din partea UKAS (United Kingdom Accreditation Service) pentru serviciile sale de testare microbiologica a apei.

Acreditarea contine cerintele pentru gestionarea calitatii intr-un laborator si garanteaza ca unitatea si-a implementat un sistem al calitatii care produce constant rezultate valide ale testarilor efectuate.

In standardul ISO/IEC 17025 se specifica faptul ca un laborator trebuie sa demonstreze ca personalul sau este competent din punct de vedere tehnic, ca laboratorul are resursele tehnice necesare producerii de date si de rezultate de incredere si ca sistemul sau de management indeplineste principiile standardului ISO 9001.

Laboratorul din Hillington a fost deschis in luna iunie a acestui an, fiind specializat in diverse aplicatii de testare a mediului, printre care testarea calitatii solului si apei, ca si in servicii de monitorizare a deseurilor si a azbestului, pe langa recent acreditata aplicatie de testare microbiologica a apei.

Gordon Leishman, director general al Exova Hillington, a declarat: “Acreditarea joaca un rol esential in strategia noastra de a garanta ca lucrarile noastre de testare si calibrare ating nivelul cerut al calitatii. Este o confirmare suplimentara ca laboratorul se plaseaza pe o pozitie fruntasa in ceea ce priveste serviciile analitice ambientale din mai multe sectoare, continuand sa ofere clientilor o gama larga de teste de care pot fi siguri ca sunt minutioase si eficace.”

Deschiderea facilitatii din Hillington da posibilitatea companiei Exova de a testa apele in privinta unei varietati de agenti de contaminare microbiologica, printre care se numara detectarea rapida a bacteriei legionella in Scotia pentru prima data, o cerere care a crescut odata cu frecventele adaugiri la legile sanatatii si sigurantei.

Laboratorul are 36 de angajati si lucreaza cu peste 200 de clienti din Regatul Unit. Majoritatea lucrarilor efectuate de Exova in sectorul mediului se refera la companiile de consultanta ambientala si la agentiile guvernamentale.

Testarea permite clientilor Exova sa isi demonstreze conformitatea cu cerintele de reglementare, sa determine calitatea resurselor naturale si sa atenueze efectele daunatoare ale deseurilor industriale asupra mediului. Puteti consulta lista certificarilor ISO primite de Exova la adresa http://www.exova.com/about-us/accreditations.