Societatea ADM isi mentine certificarea ISO 9001:2008 pentru totalitatea activitatilor sale

20 iulie 2011. Societatea Nationala a Autostrazilor din Maroc (ADM) a trecut de curand cu succes un audit de recertificare a sistemului sau de management al calitatii in conformitate cu cerintele standardului ISO 9001:2008.

Potrivit unui comunicat al ADM, certificarea ISO a avut in vedere totalitatea activitatilor societatii, care acopera construirea autostrazilor noi si exploatarea autostrazilor in lucru, ca si toate procesele de management ale societatii.

Auditul de recertificare ISO 9001 a conformitatii sistemului de managementul calitatii implementat de ADM cu cerintele standardului ISO 9001:2008 a avut ca rezultat zero neconformitati.
Organismul de certificare Bureau Veritas a trecut in revista dispozitiile aplicate de ADM privind desfasurarea activitatilor de constructie, de intretinere si de exploatare a autostrazilor, ca si dispozitiile aplicate in procesul de management al societatii.

Auditul a avut loc prin evaluarea sediului central, a unui santier de constructii destinat unei noi autostrazi, ca si a unui centru de exploatare a unei autostrazi in lucru, a indicat comunicatul.
Acesta a scos in evidenta, de altfel, mai multe atuuri remarcate de cabinetul de audit in raportul sau, in special angajamentul ferm fata de progres, implicarea ansamblului personalului, comunicarea interna, ca si dezvoltarea de proiecte structurate vizand imbunatatirea serviciilor destinate utilizatorilor de autostrazi.

Cerificarea ISO 9001:2008 a fost deceranta de Bureau Vertitas, lider mondial in domeniul certificarii sistemelor de management al calitatii, conform acreditarilor a doua organisme (englez si francez), si anume Serviciul de Acreditare al Regatului Unit (UKAS) si Comitetul Francez de Acreditare (COFRAC).
ADM mentioneaza ca a inceput prin aplicarea, in 1993, a asigurarii calitatii in santierele de constructie a infrastructurilor destinate autostrazilor.

Societatea a introdus in 2000 un sistem de management al proiectelor in privinta construirii de autostrazi noi si ulterior, in 2003, un sistem de management al calitatii in domeniul exploatarii autostrazilor.
De altfel, ADM a castigat premiul national al calitatii in categoria intreprinderi mari furnizoare de servicii. Incepand din 2008, ADM a dezvoltat un sistem de management integrat care acopera ansamblul activitatilor sale, incorporand toate sistemele de management aplicate de societate inainte.

Acest sistem de management integrat a fost auditat si certificat conform cerintelor standardului ISO 9001: 2008 in iunie 2009, conformitatea fiind recertificata cu ocazia primului audit de acest gen cerut de societate in iunie 2010.

Accesati www.adm.co.ma pentru mai multe informatii despre societatea marocana prezentata mai sus.