Manama, Bahrain. 5 octombrie 2012. Taha International Corporation a primit certificarea ISO 14001 pentru managementul mediului de la organismul de certificare TUV Nord Middle East.

“Aceasta importanta certificare ISO 14001 pentru managementul mediului recunoaste angajamentul Taha fata de excelenta in regiunea Consiliului de Cooperare din Golf (GCC), fiind un punct de reper in gestionarea zgurei de aluminiu,” a declarat directorul general Frank Pollmann.

Zgura este un produs secundar obtinut prin topirea si retopirea aluminiului. Eliminarea reziduurilor toxice de zgura a devenit o preocupare ecologica crescanda in randul tarilor GCC.
“Este necesar ca producatorii de aluminiu din Golf sa adopte cele mai bune practici in ceea ce priveste modul in care isi proceseaza deseurile de zgura in loc sa permita ca materialele toxice sa fie aruncate in gropile de gunoi,” a adaugat Pollmann.

“Certificarea ISO 14001 recunoaste faptul ca Taha face lucrul potrivit la momentul potrivit si intr-un mod corect,” a mai spus Pollmann. “Solutia noastra de a obtine zero deseuri este avantajoasa atat pentru producatorii de aluminiu, cat si pentru mediul inconjurator.”

Taha International Corporation este o companie multinationala diversificata, infiintata in Regatul Bahrain in 1996. Sediul central Taha se afla intr-una din cele mai prestigioase zone comerciale din tara, turnul Al Moayyed din cartierul de afaceri Seef din capitala Manama. Taha s-a aflat intr-un proces de extindere in ultimii ani, anticipand tendintele pietei si valorificand noile oportunitati.

Activitatile companiei se concentreaza in patru directii principale: industrial, solutii textile, marketing si consultanta in afaceri si centru de afaceri. Pentru mai multe informatii, vizitati www.tahacorp.com.