TaurusQuest castiga acreditarea ISO 27001:2005 pentru practicile sale privind securitatea informatiei de la TUV SUD Germania

29 septembrie 2011. TaurusQuest a castigat acreditarea ISO 27001 : 2005 pentru practicile sale privind securitatea informatiei, de la organismul de certificare german TUV SUD.

Lider in pregatirea declaratiilor financiare in format XBRL si iXBRL pentru depozitele reglementare, cu peste 80000 de depozite constituite in ultimii sase ani in SUA si Marea Britanie, TaurusQuest manipuleaza informatii confidentiale ale unor corporatii publice inainte ca aceste informatii sa apartina de domeniul public. TaurusQuest mai ofera si servicii contabile, servicii juridice si alte procese de afaceri care au ca cerinta un inalt nivel de securitate.

TaurusQuest aplica aranjamentele necesare pentru a asigura caracterul privat si confidentialitatea informatiilor manipulate printr-un set de politici si practici dupa care sunt conduse locatiile sale, infrastructura sa tehnologica, angajatii si desfasurarea activitatilor. Accesul in centrele TaurusQuest este restrictionat, numai personalul avand acces, iar centrele sunt supravegheate continuu prin sisteme de camere. Statiile de lucru nu permit stocarea locala a datelor si nici inscriptionarea lor pe vreun dispozitiv ca CD/DVD, flash USB etc. Infrastructura retelei este ocrotita complet de un zid de protectie de ultima generatie pentru a preveni interventiile neautorizate sau operarea din afara retelei.

Recent, aceste practici de management al securitatii informatiei utilizate de TaurusQuest au fost evaluate de TUV SUD Germania si au fost certificate ca fiind in conformitate cu standardul ISO 27001:2005.

Certificarea valideaza practicile de management al securitatii informatiei implementate de TaurusQuest.

Vicepresedintele TaurusQuest, Suresh Illath, a declarat: “Serviciile noastre EDGAR/XBRL manipuleaza informatii confidentiale despre pretul actiunilor (care inca nu au ajuns de domeniul public) a peste 2500 de afaceri. Si in departamentele noastre care se ocupa de contabilitate si de probleme juridice, securitatea informatiei este, de asemenea, de o importanta capitala. Ne concentram foarte mult atentia asupra practicilor noastre privind securitatea informatiei. Suntem incantati ca politicile si practicile noastre s-au ridicat la inaltimea standardelor ISO. Aceasta acreditare va consolida si mai mult increderea clientilor in noi.”

TaurusQuest Services Private Limited este un furnizor de solutii externalizate de management pentru procese de afaceri din domeniile contabil si juridic. TaurusQuest si sucursala sa DataTracks sunt lideri in convertirea declaratiilor financiare in format XBRL si iXBRL pentru depozitele reglementare. TaurusQuest detine doua centre in Chennai si birouri in New York si Londra. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.taurusquest.com.