TelecityGroup France a fost recertificat conform standardelor ISO 27001, ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001

Auditul efectuat de Lloyd’s Register Quality Assurance demonstreaza pozitia de lider in domeniu a TelecityGroup in Franta

15 martie 2012. TelecityGroup, liderul european al operatorilor de centre de date independente, a anuntat astazi ca toate centrele sale de date din Franta au fost recertificate conform standardelor ISO 27001, ISO 14001, ISO 9001 si OHSAS 18001. Aceste certificari recunoscute pe plan mondial – pentru securitatea informatiei, managementul mediului, managementul calitatii si sanatatea si siguranta in munca – demonstreaza angajamentul neintrerupt al TelecityGroup fata de furnizarea unui mediu optim clientilor sai in gazduirea infrastructurii lor IT, internet si de telecomunicatii.

Centrele de date TelecityGroup din Franta au fost recertificate conform acestor standarde in urma unui audit care a durat sase zile si a fost efectuat de Lloyd’s Register Quality Assurance (LQRA), un important organism de certificare a sistemelor de management. Expertii LRQA au analizat sistemele de management implementate de TelecityGroup, facilitatile tehnice, structura personalului si eficienta energetica a centrelor conform strictelor indrumari ale acestor standarde internationale.

Stéphane Duproz, directorul general al TelecityGroup France, a comentat: “In prezent suntem singurul operator de centre de date din Franta care sa fi obtinut o asemenea gama de certificari internationale. Acest lucru ne subliniaza efortul de a furniza facilitati premium in centrele noastre de date, servicii optime clientilor si de a obtine excelenta in performanta noastra fata de sanatate si siguranta.

Clientii nostri pot avea incredere ca unitatile noastre indeplinesc cele mai riguroase standarde internationale in toate centrele noastre de date, asigurand constant o inalta calitate a serviciilor.”

Certificarile ISO acopera urmatoarele aspecte:

• ISO 9001:2008 – Calitatea
Standardul de management al calitatii afacerii demonstreaza ca se aplica proceduri care garanteaza ca sunt atinse cele mai inalte standarde de functionare. Recertificarea acreditata ISO 9001:2008 scoate in evidenta sistemul eficient de management al calitatii utilizat de TelecityGroup si serviciile de inalta calitate pe care le primesc clientii companiei.

• ISO 27001:2005 – Securitatea informatiei
Cel mai strict standard international in privinta managementului securitatii informatiei, permitand companiilor sa isi confirme oficial practicile de securitate pe care le adopta in cadrul propriilor organizatii. Aceasta impune o examinare sistematica a riscurilor legate de securitatea informatiei dintr-o organizatie, luand in considerare orice amenintari sau vulnerabilitati. Recertificarea acestui standard demonstreaza pachetul cuprinzator de masuri de securitate utilizat de TelecityGroups si modul in care cele mai importante procese de management garanteaza ca aceste masuri de control continua sa indeplineasca nevoile de securitate ale clientilor companiei.

• ISO 14001:2004 – Mediul inconjurator
Aceasta acreditare recunoscuta international le ofera posibilitatea organizatiilor de a-si demonstra un nivel superior de management al mediului. Codul de conduita UE pentru bunele practici constituie nucleul principal al abordarii adoptate de TelecityGroup fata de managementul energiei. Certificatul scoate in evidenta angajamentul continuu al TelecityGroup fata de maximizarea eficientei energetice a centrelor sale de date si fata de dezvoltarea unor noi facilitati inovatoare, asa cum este Condorcet, care o fost desemnat drept unul dintre cele mai eficiente centre de date din Europa din punct de vedere energetic.

• OHSAS 18001:2007 – Sanatatea si securitatea ocupationala
Aceasta specificatie de evaluare a sistemelor de management al sanatatii si securitatii in munca confirma companiile care isi arata excelenta in performanta lor fata de sanatatea si siguranta angajatilor si demonstreaza capacitati de conducere in reducerea riscurilor si in crearea unui mediu de lucru lipsit de pericole. TelecityGroup France indeplineste peste 1550 de cerinte de reglementare, aici incadrandu-se si programele de instruire a angajatilor si evaluarea, monitorizarea si gestionarea riscurilor privind sanatatea si siguranta personalului.

Pe langa toate aceste standarde, centrele de date din Franta ale TelecityGroup sunt in conformitate si cu standardul PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Aceasta certificare le garanteaza clientilor ca pot efectua plati in siguranta si ca datele lor sunt protejate. Pentru mai multe informatii, vizitati www.telecitygroup.fr.