ThyssenKrupp Steel castiga certificarea ISO 50001 pentru managementul energiei in Europa

3 august 2012. ThyssenKrupp Steel Europe a primit recent certificatul ISO 50001 de la organismul de certificare TÜV Nord. Acest certificat confirma in mod oficial faptul ca ThyssenKrupp adera cu strictete la eficienta energetica.

Auditul de certificare, care a fost realizat in toate unitatile de productie ale grupului, si anume in Finnentrop, Ferndorf, Eichen, Dortmund, Duisburg si Bochum, a fost finalizat in sase luni. Obtiner`ea certificarii ISO 50001 plaseaza compania pe o pozitie de deschizator de drumuri in industria otelului.

ThyssenKrupp Steel sprijina in mod activ eforturile europene de crestere a eficientei energetice. Pe de alta parte, compania manifesta preocupari referitoare la anumite domenii ale viitoarei legislatii. De exemplu, au fost facute planuri pentru fixarea unor zone tinta de economisire a energiei de-a lungul granitelor europene, iar acest lucru va avea un impact special asupra unor firme ca ThyssenKrupp Steel Europe. De aceea, compania recomanda pastrarea unui simt al proportiilor de catre legiuitori, pentru a raspunde nevoilor specific europene.

Pentru a-si pastra certificarea ISO 50001:2011, ThyssenKrupp Steel Europe va continua sa isi consolideze campaniile actuale de eficienta energetica, introducand, in acelasi timp, si noi proiecte. Mai mult, au fost puse la punct modalitati de recuperare a caldurii nedorite degajate de cuptorul basculant instalat in fabrica de laminare la cald situata in Duisburg.

Compania va furniza energie termica pentru aproximativ 20000 gospodarii, fiind astfel principalul furnizor din reteaua de incalzire urbana din Ruhr. ThyssenKrupp utilizeaza caldura reziduala pe plan intern, in metodele de productie, dar si pentru incalzirea propriilor cladiri.

Tehnologiile moderne ajuta la pastrarea resurselor si la economisirea energiei. De exemplu, compania foloseste in fabricile sale de laminare la cald arzatoare regenerative, care reduc considerabil consumul de gaz in cuptoarele metalurgice cu trecere continua.

Un alt aspect care a condus la obtinerea certificarii ISO 50001 a fost faptul ca energia termica din gazele reziduale este stocata in mod direct, urmand sa alimenteze arzatoarele, ceea ce duce la o reducere suplimentara a emisiilor de dioxid de carbon si a consumului energetic. De asemenea, compania si-a instalat un nou sistem software pentru a mari precizia fluxurilor de energie. Acest lucru le permite unitatilor companiei sa isi monitorizeze si sa isi evalueze consumul si sa descopere noi posibilitati de economisire.

ThyssenKrupp Steel Europe detine si certificarea ISO 14001:2004, iar sistemul de management al mediului reprezinta o parte esentiala a eforturilor companiei de a-si creste eficienta costurilor. Pentru mai multe informatii, vizitati www.thyssenkrupp.com.

Pentru mai multe detalii despre standardul de management al energiei ISO 50001, accesati site-ul de specialitate in acest domeniu, Consultanta Certificare (consultanta in domeniul standardelor de calitate ISO).