5 iulie 2011. TNT Express din Arabia Saudita a obtinut recunoasterea calitatii conditiilor de lucru pe care le ofera angajatilor, anuntand obtinerea unui certificat SA 8000 : 2008.

SA 8000, care trateaza notiuni de responsabilitate sociala, se bazeaza pe principiile standardelor internationale privind conditiile de munca stipulate in tratatele Organizatiei Internationale a Muncii, ale Declaratiei Universale ONU a Drepturile Omului si ale Conventiei Drepturilor Copilului. SA 8000 acorda cea mai mare atentie imbunatatirii conditiilor de munca in intreaga lume.

Martyn Wright, directorul general al TNT Express Arabia Saudita, a declarat: “Este o realizare exceptionala pentru noi, caci suntem primii din regat care sa primim aceasta certificare. Este si o marturie a eforturilor pe care le-am depus cu totii, manageri si angajati, pentru a transforma acest loc de munca intr-unul profesionist si de succes.”

Auditorii apartinand organismului de certificare ISO IQ Net (Vincotte) International au vizitat birourile si depozitele TNT Express din Jeddah si Dhahran pentru a discuta cu angajatii si pentru a analiza si a evalua standardele necesare administrarii acestui loc de munca in perioada urmatorilor trei ani.

Accesati adresa http://www.tnt.com/express/en_sa/site/home.html pentru a afla mai multe informatii despre TNT Express.