3 aprilie 2012. Ca urmare a studiilor efectuate in legatura cu propriul impact asupra mediului inconjurator si a relocarii sediului, reteaua de unitati de optica medicala Atol a anuntat obtinerea oficiala a certificarii conform standardului international ISO 14001:2004.

Din anul 2008, Atol mai detine si certificare ISO 9001 (managementul calitatii) pentru calitatea si transparenta serviciilor oferite consumatorilor si se mandreste cu obtinerea noii certificari ISO 14001, care este reprezinta o rasplata a angajamentului companiei in favoarea mediului.

Decernata cu ocazia sarbatoririi a 10 ani de la debutul evenimentului Saptamana Dezvoltarii Durabile, care a avut loc intre 1 si 7 aprilie 2012, aceasta certificare ISO 14001 pentru managementul mediului incoroneaza eforturile depuse de Atol in privinta reducerii impactului asupra mediului si a emisiilor de CO2, ca si a dezvoltarii de instrumente de control adaptate unor cerinte prietenoase cu mediul.

Presedintele Atol, Eric Plat, a declarat cu ocazia primirii certificarii: “Scopul acestei certificari este de a ne demonstra corectitudinea fata de mediu si de a imbunatati pe termen scurt amprenta de carbon a companiei noastre, insa un rol semnificativ il joaca si economiile de energie pe care le realizam deja in fiecare an multumita bunelor practici aplicate, pentru a transforma aceasta politica responsabila intr-una permanenta.”

Atol isi demonstreaza angajamentul fata de mediu prin intermediul unei etici care depaseste cadrul activitatii sale. Obiectul companiei este de a-si limita impactul asupra mediului si de a veni in sprijinul dezvoltarii durabile prin:

• Reciclarea sistematica a ambalajelor in centrul logistic din Beaune;
• Eliminarea pungilor de plastic in punctele de vanzare Atol;
• Curatarea inainte de distrugere a celor peste 700 de sigle vechi cu ocazia inlocuirii lor cu altele noi.

Pentru mai multe informatii despre societate si recentul certificat ISO 14001 obtinut de aceasta, vizitati www.opticiens-atol.com.